Мінфін обіцяє остаточний варіант податкової реформи у листопаді

Вівторок, 13 жовтня 2015, 13:26

Міністерство фінансів планує у листопаді 2015  року завершити обговорення двох моделей податкової реформи, та визначитися, які саме податкові зміни будуть впроваджуватися в Україні.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

"Ми розуміємо, що в суспільстві є великий запит на проведення податкової реформи і на зниження податків", - написала вона.

За її словами, Міністерство фінансів ще у березні запропонувало комунікаційну стратегію, у рамках якої ми обговорювали з бізнесом і громадськістю, яка має бути податкова модель.

Реклама:

"У листопаді цього року планується завершити обговорення двох моделей податкової реформи, запропонованої Мінфіном та профільним комітетом ВРУ, та визначитися, які саме податкові зміни будуть впроваджуватися в Україні", - підсумувала заступник міністра.

Як відомо, 3 вересня на засіданні Національної ради реформ були розглянуті два варіанти податкової реформи. Згідно із моделлю реформи, яку презентував Мінфін, модель призводить до скорочення бюджетних надходжень на 23,3 млрд гривень.

Крім того, Комітет Ради на чолі з Ніною Южаніною представив свою "радикальну" модель, яка пропонує знизити ставку з 18% до 15%, скасувати авансові внески як джерело тиску на бізнес, звільнити від оподаткування суми, витрачені на реінвестиції в необоротні активи та капітальне будівництво.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: