"Ощадбанк" спростив вимоги до ОСББ для отримання енергоефективних кредитів

Четвер, 16 липня 2015, 12:46

"Ощадбанк" спростив вимоги до об’єднань співвласників багатоквартирних будинків для отримання енергоефективних кредитів.

Про це йдеться у прес-релізі банку.

"Це стало можливим завдяки набранню чинності 1 липня Закону України  № 417-VIII "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку". Цей закон зокрема змінив поняття членства в ОСББ, порядок голосування та управління багатоквартирним домом", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, зміни в чинному законодавстві надали можливість "Ощадбанку", який є ключовим партнером уряду в реалізації державної програми енергоефективності, значно спростити процедуру отримання енергоефективних кредитів ОСББ.

Реклама:

У прес-службі повідомили, що значно скорочено пакет документів для отримання кредиту та зменшено обов’язковий рівень находжень платежів ОСББ, строк існування яких становить більше 12 місяців.

Крім того скасовано вимогу щодо кількості власників квартир/нежитлових приміщень, які обов’язково мають бути членами ОСББ та встановлено єдину вимогу до голосування за будь-яким проектом - "ЗА" 75% голосів співвласників.

"Житлово-будівельні кооперативи також можуть звернутись до "Ощадбанку" з метою отримання кредиту на енергоефективні заходи за умови подальшої реорганізації в ОСББ або затвердження статуту в необхідній редакції", - йдеться у прес-релізі.

У банку повідомили, що в рамках програми "Ощадний дім" ОСББ може провести термомодернізацію будинку, значно заощадивши за рахунок державної підтримки.

Відшкодування за такими кредитами становить до 40% суми кредитних коштів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів.

Ощадбанк видав  вже три кредити ОСББ  на загальну суму 400 тисяч гривень. Залучені кредитні кошти направляються  на підвищення енергоефективності в багатоквартирних будинках Київській області, Сумах та Дніпропетровську.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!