"Артемсіль" втричі збільшила обсяги експорту до ЄС

Середа, 1 липня 2015, 18:02

За результатами першого півріччя Державне підприємство "Артемсіль" збільшило обсяги експорту продукції в країни Європейського Союзу в три рази та зберегло обсяги видобутку солі на рівні 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба держпідприємства.

Як зазначається, цих результатів вдалося досягти, незважаючи на близьке розташування до лінії фронту, втрату найбільших ринків збуту солі та проблеми з логістикою.

"Завдяки успішному антикризовому менеджменту ДП "Артемсіль" в першому півріччі вдалося зберегти обсяги видобутку соляної продукції на рівні 2014 року. За цей період підприємство видобуло майже 900 тисяч тонн солі", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У компанії зазначили, що в цьому році "Артемсіль" зміцнила свої позиції на експортних ринках і збільшила обсяги поставок до країн ЄС втричі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Істотно зріс експорт до Польщі - на 85%, Сербії - на 22%, Прибалтики - на 17%.

Крім того, комерційна служба підприємства "Артемсіль" за цей час реалізувала контракти на постачання солі для промислової переробки на великі хімічні заводи Угорщини, що дозволило збільшити експорт соляної продукції в цю країну в 29 разів, у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.

"На даний час ведуться переговори на поставку ще 120 тисяч тонн солоного мінералу для споживачів Угорщини. Найближчим часом планується збільшення поставок соляної продукції ДП "Артемсіль" в Болгарію, Словенію, Чорногорію, Чехію, Словаччину", - повідомляє прес-служба.

При цьому, у зв'язку з втратою найбільших споживчих ринків харчової солі (Російська Федерація, тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, Крим), підприємство не реалізувало понад 100 тисяч тонн харчової солі в першому півріччі 2015 року, що становить менше 4% від загального обсягу реалізації.

"Підприємство "Артемсіль" продовжує експортувати соляну продукцію в 22 країни світу, трудовий колектив забезпечений роботою і в повному обсязі, без затримок отримує заробітну плату", - зазначає компанія.

Нагадаємо, Росспоживнагляд з 26 січня 2015 призупинив ввезення на територію РФ харчової солі виробництва ДП "Артмесіль".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!