Ціни на золото тримаються близько чотиритижневого мінімуму

Середа, 1 липня 2015, 17:20

Ціни на золото тримаються близько чотиритижневого мінімуму за рахунок підвищення курсу долара після дефолту Греції.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.171,75 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.172,2 долара при закритті торгів у вівторок, а ф'ючерси в США з поставкою в серпні подешевшали на 0,6 долара до 1.171,2 долара за унцію.

Греція у вівторок першою з розвинених країн оголосила дефолт по платежу МВФ, будучи нездатною заплатити 1,6 мільярда євро. Міністри фінансів єврозони в середу обговорять прохання прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпрас про черговий дворічний кредит для виплати боргу.

Реклама:

Інвестори можуть повернутися на ринок золота як низькоризикованого активу, якщо Греція покине єврозону, або її проблеми позначаться на економіці таких країн як Італія, Іспанія або Португалія.

Інший важливий для ринку фактор - очікуване цього року підвищення процентних ставок ФРС, яке збільшить упущену вигоду від інвестицій в золото, що не приносить процентний дохід.

Голова Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймс Буллард сказав, що економічні проблеми Греції не вплинуть на рішення ФРС про підвищення ставок і що це рішення буде засновано тільки на економічній статистиці США.

З останньої статистики, ціни на житлові будинки в квітні зросли порівняно з минулим роком, хоча не так сильно, як очікували аналітики; а індекс споживчої довіри в червні піднявся до 101,4 пункту при прогнозі 97,3 пункту.

Срібло торгувалося по 15,6 долара за унцію в порівнянні з 15,74 долара до закриття торгів у вівторок, платина коштувала 1.079,35 долара проти 1.075,5 долара, і паладій - 690,1 долара проти 669,3 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: