Російський рубль впав до мінімуму трьох тижнів

Понеділок, 29 червня 2015, 11:31

Рубль значно подешевшав при відкритті біржових торгів понеділка через загрозу дефолту Греції та виходу країни з єврозони.

Про це пише Рейтер.

Проти рубля грають купівля валюти Центробанком, а також сезонний попит на валюту, при цьому податковий період, під який проходили продажі експортної валютної виручки, завершується в понеділок сплатою податку на прибуток.

Рубль подешевшав у парі з доларом до позначки 55,77 вперше з 9 червня, до 10.10 котирування долар/рубль розрахунками "завтра" на Московській біржі були поблизу 55,5, на 1,3% вище попереднього закриття.

Реклама:

До цього часу пара євро/рубль оцінювалася в 61,46 рубля, на 0,4% вище попереднього закриття.

Барель Brent оцінюється в 62,23 долара, більш ніж на долар нижче п'ятничного закриття. Пара євро/долар на форексі зараз торгується поблизу рівня 1,1085 долара, євро втрачає три чверті відсотка.

Після безуспішних переговорів у вихідні Європейський центробанк зупинив видачу кредитів грецьким банкам, змусивши уряд закрити їх. Банки та фондовий ринок Греції будуть закриті весь тиждень.

Прем'єр-міністр Алексіс Ципрас у вихідні в черговий раз відкинув пропозиції європейських партнерів і запропонував 5 липня провести в Греції референдум, щоб дізнатися думку народу з приводу пропозицій іноземних кредиторів.

Греція, ймовірно, оголосить дефолт по платежу МВФ у розмірі 1,6 мільярда євро, який вона повинна зробити у вівторок, за цим може послідувати її вихід з єврозони.

Несприятливим для рубля фактором залишається купівля валюти Центробанком на внутрішньому ринку для поповнення резервів - з середини травня по 25 червня регулятор купив майже 5,6 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!