Пенсійний фонд відписав банкіру Жванії 11 мільйонів за зв’язок

Вівторок, 5 травня 2015, 14:33

Пенсійний фонд України 21 квітня уклав угоду з СУНП ТОВ "Інфоком" на послуги зв’язку на суму 10,65 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Йдеться про обслуговування діючої корпоративної телекомунікаційної мережі передавання даних та обміну голосовим трафіком Пенсійного фонду, якою ПФУ користується з 2003 року.

Мережа складається з Головного вузла в місті Києві, 25 Головних регіональних управлінь в обласних центрах та Києві, а також 668 майданчиків територіальних управлінь ПФУ.

Реклама:

Цього року в переліку вже немає Криму і Севастополя, а кількість теруправлінь скоротилася на 30 одиниць, тож послуги обійдуться дешевше, аніж у попередні два роки: у 2014 році на них витратили 11,32 млн гривень, у 2013 році - 11,46 млн гривень.

Ці послуги щороку за неконкурентною процедурою "у одного учасника" замовляють в "Інфокому", оскільки він є оператором Національної мультисервісної мережі передавання даних "УкрПак", на основі котрої й функціонує мережа.

Засновниками "Інфокому" є німецька компанія "Controlware GMBH" й українське ТОВ "Вектор Плюс", одноосібним власником котрого є Ігор Керезь, відомий як співвласник "Діамантбанку".

Він володіє 46,8% акцій банку: часткою в 22% через ТОВ "ПФК "Енергоінвест", ще двома частками по 12,40% через ТОВ "Інтер-Вент" і ТОВ "Техно-Інвест".

У цьому ж банку 24% має народний депутат Давид Жванія (обирався як безпартійний, до кінця минулого року член фракції Партії регіонів). За останні п’ять років фірма отримала від Пенсійного фонду 58,41 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: