Ціни на золото знижуються

Вівторок, 5 травня 2015, 10:33

Вартість золота демонструє негативну динаміку в ході торгів вівторка на очікуваннях інвесторами сильної статистики щодо рівня безробіття в США за квітень.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 08.25 червневий ф'ючерс на золото на нью-йоркській біржі Comex дешевшав на 1,10 долара, або на 0,09% - до 1185,70 долара за тройську унцію. Вартість липневого ф'ючерсу на срібло зменшувалася на 0,34% - до 16,39 долара за унцію.

У п'ятницю, 8 травня, міністерство праці США опублікує дані щодо рівня безробіття в країні за квітень.

Реклама:

Аналітики, опитані агентством Рейтер, очікують зниження показника до 5,4% з 5,5% в березні. Число робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки країни, на думку експертів, збільшиться до 225 тисяч з 126 тисяч місяцем раніше.

Як заявив агентству Рейтер аналітик ANZ Віктор Тіанпірія, цього тижня ринок буде зосереджений на даних щодо числа робочих місць в США.

"Слабкі дані можуть призвести до зростання вартості золота вище 1200 доларів за тройську унцію", - заявив він.

Попит на золото зазвичай посилюється в періоди економічної або політичної нестабільності, оскільки інвестори вважають, що золото перевершить інші активи в неспокійні часи.

Сильна статистика також зміцнить побоювання інвесторів з приводу першого з 2008 року підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою США з нинішнього історичного мінімуму в 0-0,25% річних. Підвищення ставки знизить інвестиційну привабливість золота.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: