Громадськості можуть відкрити доступ до даних про власність чиновників

Вівторок, 12 травня 2015, 18:34

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції".

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Проектом закону №2423 пропонується викласти в новій редакції статтю 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

У змінах до Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" пропонується встановити, що для фізичних та юридичних осіб інформація з державного реєстру прав надається не лише за об’єктом нерухомого майна, як це передбачено в чинній редакції закону, але й за суб’єктом права.

Реклама:

"При цьому у разі запиту за суб’єктом права інформація про об’єкти нерухомого майна надаватиметься з певними обмеженнями", - йдеться у повідомленні.

Так з метою уникнення розкриття персональної інформації про місце проживання особи, що часто збігається з адресою нерухомого майна у власності, а також з метою попередження протиправних зазіхань на власність особи, пропонується розкривати відомості щодо назви області, міста, району на території яких розташовано об'єкт нерухомого майна.

"Такий підхід дасть змогу  з одного боку виконати цілі та завдання законопроекту, а з іншого - не нашкодити суб’єктам власності на нерухоме майно відкриттям інформації про їх права на нерухоме майно", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!