НБУ призначив Сергія Шацького директором Департаменту роздрібних платежів

П'ятниця, 3 квітня 2015, 11:34

Директором Департаменту роздрібних платежів Національного банку України 3 квітня 2015 року призначено Сергія Шацького.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Коментуючи це призначення, заступник голови Нацбанку Яків Смолій наголосив, що інноваційний потенціал нового члена команди регулятора буде скерований насамперед на удосконалення та розширення використання в нашій країні Національної системи масових електронних платежів.

Він зауважив, що одним із пріоритетів для НБУ наразі є активний розвиток модернізованої НСМЕП, а також розширення сфери застосування державних і недержавних безготівкових роздрібних платежів.

Реклама:
 

У цьому напрямі важливим завданням для регулятора є суміщення технології НСМЕП і загальноприйнятих міжнародних технологій платіжних систем, упровадження платіжних засобів, зниження витрат банків за рахунок наявної інфраструктури, створення умов для впровадження корпоративних проектів, ефективне управління ризиками, автоматизація моніторингу операцій з попередження шахрайства. 

За його словами, на реалізації саме цих задач зосередиться новий директор Департаменту роздрібних платежів. Також під його керівництвом департамент працюватиме над модернізацією нормативної бази з цих питань та договорів з банками.

Як зазначається, майже вся трудова діяльність Сергія Шацького пов’язана з роботою в АППБ "Аваль" (АТ "Райффайзен Банк Аваль"): з 2002 до 2015 року він пройшов шлях від економіста до начальника управління кредитних карток цього банку; займався моніторингом еквайрингових та емітентських операцій, роботою з міжнародними платіжними системами та кредитними картками, підтримкою карткового бізнесу тощо.

Останні 2,5 роки Шацький був головою Комітету з електронних платежів Європейської Бізнес Асоціації й активно проводив роботу з популяризації безготівкових платежів в Україні та розробляв пропозиції для необхідних змін у нормативних документах для покращення умов розвитку платіжних інструментів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: