Франція і Росія близькі до розірвання контракту щодо "Містралів" - ЗМІ

П'ятниця, 24 квітня 2015, 19:44

Росія і Франція близькі до досягнення угоди про розрив контракту на поставки Москві вертольотоносців "Містраль".

Президент Франції Франсуа Олланд факт домовленості не підтвердив, пише РБК.

Як повідомило агентству Reuters джерело з російської сторони, можлива угода передбачає повернення Москві сплачених за "Містралі" грошей.

Президент Франції Франсуа Олланд за підсумками зустрічі з Володимиром Путіним у Єревані заявив, що рішення щодо "Містралів" не прийнято.

Реклама:

Під час "Прямої лінії" 16 квітня Путін говорив, що він сподівається, що французи "гроші нам повернуть". Президент уточнював, що Росія не буде вимагати від Парижа неустойок і штрафів, але буде домагатися повернення "всіх витрат, які ми понесли".

У середу, 22 квітня, Олланд на спільній прес-конференції з українським президентом Петром Порошенком відкрито повідомив про можливість розірвання угоди, зазначає Bloomberg. Він зазначив, що у нього з президентом Путіним є повна ясність з цього питання.

"На даний момент поставити "Містралі" Росії не представляється можливим. Тут діє простий принцип - якщо кораблі не будуть поставлені, то я не бачу можливості брати за них гроші", - цитувало Олланда Le Figaro.

"Згідно з наявними варіантами буде або оплата поставки, або повернення грошей", - сказав він.

Франція і Росія 17 червня 2011 року уклали контракт на будівництво і поставку в Росію двох вертольотоносців типу "Містраль" загальною вартістю близько 1,2 млрд євро.

За контрактом перший вертольотоносець - "Владивосток" - повинен був бути переданий Москві восени 2014 року. Терміни його передачі відкладалися вже кілька разів у зв'язку з військовою агресією Росії на Сході України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: