Місія МВФ приступила до проведення технічних консультацій - Яценюк

П'ятниця, 9 січня 2015, 13:17

Місія Міжнародного валютного фонду прибула в Україну і приступила до проведення технічних консультацій в рамках співпраці України з фондом за програмою stand-by.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду в п'ятницю.

"Вкрай важлива для України програма співпраці з МВФ. МВФ прибув в Україну, почалися технічні консультації. Буде непросто, як завжди, і це нормально. Саме тому всі міністерства повинні активно почати проводити консультації з нашими партнерами, з МВФ, так як вся макрофінансова допомога прив'язана до нашої програми співпраці з Фондом", - повідомив він.

Як повідомлялося, місія Міжнародного валютного фонду в грудні 2014 року працювала в Києві двічі, в тому числі на запрошення уряду в новому складі в особі прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра фінансів Наталії Яресько.

Реклама:

Основним завданням місії було оцінити поточну економічну ситуацію в Україні, а також оцінити основні макроекономічні параметри розвитку України у 2015 році.

Україна запропонувала МВФ розглянути можливість перегляду програми в бік збільшення фінансування або зміни графіка отримання кредитних траншів з тим, щоб перший транш у 2015 році становив до 5 млрд доларів замість раніше очікуваних 2,7 млрд доларів. У своїй останній заяві Фонд повідомив, що продовжить роботу з українською владою з 8 січня.

Україна і МВФ погодили програму співпраці в квітні 2014 року загальним обсягом 17 млрд доларів. Україна вже отримала два кредитні транші - у травні та вересні - загальним обсягом 4,6 млрд доларів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!