ЄС розширить чорний список громадян РФ - ЗМІ

Середа, 28 січня 2015, 13:40

Міністри закордонних справ країн ЄС приймуть рішення про внесення нових імен громадян Росії до чорного списку під час їх засідання, яке відбудеться 29 січня.

Про це повідомляє EUobserver з посиланням на проект висновків за результатами засідання глав МЗС.

"Враховуючи погіршення ситуації, Рада (у закордонних справах - Ред.) постановляє продовжити дію обмежувальних заходів відносно осіб і організацій, що загрожують або підривають суверенітет України та її територіальну цілісність", - говориться у тексті, поширеному Європейською службою зовнішньої дії серед країн ЄС.

Документ закликає Європейську службу зовнішньої дії та Єврокомісію подати пропозиції щодо додаткових списків для прийняття рішення протягом тижня.

Реклама:

Він також закликає їх зробити "подальші підготовчі роботи щодо подальших обмежувальних заходів" в економічній сфері.

Міністри планують звинуватити Росію у ракетній атаці на Маріуполь минулими вихідними, під час якої загинуло 30 осіб.

"Рада рішуче засуджує  обстріли житлових районів в Маріуполі ... Рада зазначає, що це свідчить про триваючу і зростаючу підтримку сепаратистів з боку Росії, що підкреслює  відповідальність РФ",  - йдеться у тексті висновків.

Рада у закордонних справ також має намір покласти на Росію відповідальність за пропаганду війни і репресії проти корінних татар в анексованому Криму.

"Рада дає завдання високому представнику ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріці Могеріні активізувати зусилля щодо подальшого вдосконалення стратегічного зв'язку у відповідь на дезінформаційну діяльність РФ", - йдеться в документі.

Варто зазначити, що рішення щодо нових санкцій повинне прийматися країнами ЄС одноголосно.

Водночас, як раніше повідомлялося, новий грецький уряд розглядає можливість накладення вето на подальші санкції проти Росії через війну в Україні.

Раніше лідери країн ЄС у своїй заяві закликали міністрів закордонних справ розглянути нові санкції проти Росії під час їхньої зустрічі 29 січня.

 В четвер міністри зберуться на надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні, на ньому може бути ухвалене рішення про нові санкції проти РФ.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: