Рада внесла правки до Бюджетного кодексу

Четвер, 15 січня 2015, 19:46

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" (щодо уточнення та приведення окремих положень у відповідність до норм діючого законодавства).

За ухвалення законопроекту №1766 за основу і в цілому проголосували 277 народних депутатів.

Законом удосконалено бюджетні правовідносини, пов’язані з впровадженням нової моделі фінансового забезпечення місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин.

Законом передбачено стимулювання проектів співробітництва та об’єднання територіальних громад шляхом надання відповідним органам місцевого самоврядування державної підтримки за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Реклама:

Також передбачається забезпечення в повному обсязі надходжень від місцевих податків та зборів до бюджетів місцевого самоврядування та механізм забезпечення належного обсягу бюджетів розвитку для здійснення капітальних видатків місцевих бюджетів.

Крім того, передбачається вирішення проблемних питань фінансування делегованих повноважень органів місцевого самоврядування міст районного значення, селищ та сіл на перехідний період до формування дієздатних громад шляхом їх об’єднання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!