"Газпром" хоче скоротити персонал на 15-25%

Вівторок, 16 грудня 2014, 15:05

"Газпром" думає про масштабне скорочення персоналу.

За даними джерел "Інтерфаксу" діапазон обговорюваного скорочення становить від 15% до 25%. Про очікувані скороченнях говорять як співробітники головної компанії, так і "дочок".

Крім того, повідомляють співрозмовники агентства, підрозділам концерну дано доручення до кінця поточного року представити свої пропозиції за новим штатним розкладом, а до кінця наступного року нову кадрову конфігурацію планується втілити на практиці.

Як зазначається, отримати офіційний коментар у прес-службі "Газпрому" не вдалося. Втім, вже прийняті в компанії рішення щодо створення нових підрозділів не дають підстав вважати, що чисельність персоналу може дійсно скоротитися.

Реклама:

Протягом лише 2014 року в "Газпромі" створено новий департамент - біржової торгівлі (з чисельністю персоналу понад 60 осіб), прийнято принципове рішення про створення нового департаменту технологічного розвитку, замість департаменту інвестицій і будівництва створено департамент будівництва.

У 2013 році середньооблікова чисельність персоналу групи "Газпром" становили 459,5 тисяч осіб. За останні три роки чисельність персоналу групи зростала в середньому на 4,7%, а чисельність керівного персоналу - на 8%.

Останній раз "Газпром" проводив скорочення персоналу в 2008 році - в результаті за підсумками 2009 року середньооблікова чисельність персоналу групи скоротилася на 16%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!