"Мотор Січ" шукає вихід на західні ринки через Польщу - ЗМІ

Четвер, 27 листопада 2014, 10:46

Запорізький виробник авіаційних двигунів компанія "Мотор Січ" після закриття для неї в поточному році російського ринку в зв'язку з ситуацією на сході України і погіршенням взаємин з РФ шукає клієнтів в західних державах, зокрема, через контакти в Польщі.

Про це повідомляє "УНІАН" з посиланням на польську газету Rzeczpospolita.

"У середу у Варшавському технічному інституті військової авіації представники українського авіаційного гіганта із Запоріжжя - "Мотор Січі" - намагалися зацікавити польських підприємців і уряд загальними бізнес-проектами в нашій країні", - пише видання.

Як повідомлялося, за інформацією міністра фінансів України Олександра Шлапака, озвученою ним 28 жовтня під час міжнародної інвестиційної конференції SP Advisors "A Fresh look at Ukraine", обсяг втрат українських експортерів через закриття російського ринку для українських товарів до кінця 2014 року становитиме близько 5 млрд дол.

Реклама:

За прогнозами експертів, обсяг українського експорту в Росію за підсумками 2014 року може знизитися як мінімум на 35% з урахуванням скасування безмитного режиму торгівлі. При цьому негативне сальдо торгівлі товарами України з Росією в першому півріччі 2014 року становило 2,46 млрд дол.

У цілому Кабінет міністрів України прогнозує падіння обсягів експорту з України в 2014 році на 11,6%, імпорту в Україну - на 21,1%, у зв'язку з ситуацією на сході країни і погіршенням взаємин з Російською Федерацією.

 "Мотор Січ" (м. Запоріжжя) - одне з найбільших українських машинобудівних підприємств, виробляє авіадвигуни для вертольотів Мі-8/Мі-17, Ка-226, літаків Ан-70, Ан-124, Ан-140, Ан-148, Як-130 та ін., агрегати для перекачування газу і енергетичне обладнання. Підприємство виробляє деталі для 95% експлуатованих в Росії авіаційних двигунів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!