"Газпром" готовий постачати газ після виконання зобов'язань Україною - Купріянов

Неділя, 2 листопада 2014, 12:13

"Газпром" готовий розпочати постачання газу до України після виконання "Нафтогазом"  своїх зобов'язань за протоколом.

Про це заявив офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Підписано постанову уряду РФ про зниження мита на газ, що постачається до України. Таким чином, Росія виконала умови, передбачені тристороннім брюссельським протоколом", - заявив Купріянов.

Він пояснив, що з 1 листопада 2014 року до 31 березня 2015 року Україні буде надано знижку в 100 доларів до ціни на газ, що визначається за формулою в контракті між "Газпромом" і "Нафтогаз України" від 2009 року.

"У четвертому кварталі 2014 року ціна становитиме 378,22 доларів за тисячу кубометрів газу. "Газпром" готовий розпочати постачання газу до України після виконання НАК "Нафтогаз України" своїх зобов'язань за протоколом", - зазначив Купріянов.

Як повідомлялося, уряд РФ 1 листопада встановив нульові вивізні мита до 31 березня 2015 року на постачання газу для України. Відповідну постанову підписав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

"Підписаною постановою встановлено на тимчасовій основі на період до 31 березня 2015 року особливий порядок розрахунку ставок вивізних митних зборів залежно від рівня контрактної ціни відносно природного газу, що постачається з території РФ на територію України", - йдеться в довідці до постанови уряду.

У документі пояснюється: "Експортне мито розраховуватиметься за такою формулою: за ціни в 333,3 долара і вище за тисячу кубометрів газу зниження становитиме 100 доларів, за ціни нижче 333,3 долари США зниження становитиме 30% від такої ціни".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: