Міноборони закупило дизельного пального на 520 мільйонів

Понеділок, 17 листопада 2014, 10:04

Міністерство оборони уклало низку угод на постачання дизельного палива на 520,32 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

ПП "Окко-бізнес" поставить 19,6 тисяч тонн палива по 18,599 тисяч гривень за тонну на загальну суму 442,65 мільйона гривень, ТОВ "Елемент ойл" - 3,3 тисячі тонн по 18,39 тисяч гривень за тонну на суму 60,69 мільйона гривень.

Як зазначає видання, паливо має бути поставлено до кінця року на бази у Дніпропетровській, Одеській, Львівській, Ровенській і Вінницькій областях, а також у Одесі та Києві.

Реклама:

Торги проведено за переговорною процедурою через приведення військ до повної бойової готовності у зв’язку з бойовими діями на Донбасі.

У жовтні Міноборони намагалось придбати таку ж кількість палива, але за вищими цінами.

Тоді постачальниками було обрано той самий "Елемент ойл", який пропонував дизель по 19,296 тисяч гривень за тонну та ТОВ "Інтер прайс" з паливом по 19,357 тисяч гривень за тонну. Це було значно вище від ринкових цін на гуртові партії дизпалива, які тоді становили близько 17,94 тисяч гривень за тонну.

Фірма "Інтер прайс" була зареєстрована лише у березні цього року Денисом Бондаренком в житловому будинку по вул. Зоологічна, 4а, кв. 139. В цій квартирі зареєстровано ще кілька десятків компаній.

"Окко-бізнес" тоді оскаржило вже акцептовану пропозицію "Інтер прайсу" в Антимонопольному комітету. Фірма Віталія Антонова вказала, що Міноборони теж вело з нею переговори щодо постачання палива, і "Окко" запропонувало дизель по значно нижчій ціні від "Інтер прайсу".

Однак Міноборони так і не включило "Окко" до переліку фірм, які обрано переможцями переговорної процедури, пояснивши це тим, що остаточно пропозиція від "Окко" надійшла до міністерства на день пізніше від встановленого терміну.

Разом з тим "Окко" вказало на попередні вимоги Міноборони до учасників - вони мали надати фінансові звіти про свою діяльність за 2013 рік. Однак "Інтер прайс" було створено лише у 2014 році, відтак вона не могла підтвердити свою діяльність раніше. По цьому пункту АМКУ визнав правоту скаржника і зобов’язав відмінити закупівлю.

Ця ж претензія стосувалась і "Елемент ойлу", який також надав Міноборони звіти про свою діяльність лише за 2014 рік. Однак ця фірма, яку бізнесмен Ігор Везіков заснував 25 грудня 2013 року і вже отримувала державні підряди на відміну від "Інтер прайсу", зрештою таки була обрана Міністерством оборони і на повторному тендері, на якому "Окко-бізнес" замінило "Інтер прайс".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!