Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Зростання цін виробників сповільнилося до 2,6%

П'ятниця, 5 вересня 2014, 19:11

Ціни в промисловості України в серпні 2014 року зросли на 2,6%, тоді як у липні - на 2,7%, в червні - на 3,6% та у травні - на 4,3%.

Як повідомила Державна служба статистики, в п'ятницю, з початку року зростання цін виробників досягло 24,4%.

Відомство уточнює, що в річному вимірі зростання прискорилося до 24,2% з 22,5% за підсумками липня, 15,9% - за підсумками червня і 8,8% - за підсумками травня.

Згідно з статистичними даними, ціни на продукцію добувної промисловості та розробку кар'єрів в серпні подорожчала на 5,3%, у видобутку металевих руд - на 8,8%, кам'яного вугілля - на 5,6%.

Реклама:

Продукція підприємств переробної промисловості в минулому місяці подорожчала на 2%.

Разом з тим у виробництві нафтопереробки зростання цін становило 6,4%, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів - 5,6%, хімічних речовин і хімічної продукції - 3,1%, електричного обладнання - 1,9%, гумових та пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції - 1,5%, в ​​металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устаткування, - 1,3%.

Як повідомляється, у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів ціни зросли на 2,7%. У виробництві тютюнових виробів продукція подорожчала на 6,7%, соняшникової олії та тваринних жирів - на 3,7%, напоїв - на 3,6%, цукру - на 2,2%, хліба, хлібобулочних виробів і борошняних виробів - на 1,9%, м'яса та м'ясних продуктів - на 1,6%.

У постачанні електроенергії, газу та кондиційного повітря відбулося підвищення тарифів на 3,0%, у тому числі на теплоенергію - на 3,2%, електроенергію - на 7,7%.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!