Євросоюз заморозив енергодіалог з Росією

П'ятниця, 5 вересня 2014, 15:25

Діяльність робочих груп у рамках "Енергодіалогу Росія-ЄС" заморожено.

Про це повідомило джерело, знайоме з ситуацією, передає "Прайм".

За його словами, до складу проекту "Енергодіалог Росія-ЄС" входять шість тематичних груп - з енергетичних ринків і стратегій, з моніторингу виконання "Дорожньої карти" енергетичної співпраці до 2050 року, з електроенергетики, з атомної енергетики, з енергоефективності та інновацій, а також Консультативна рада по газу.

"У рамках Енергодіалогу цього року не проведено жодного засідання. Більш того, не почала роботу тематична група з моніторингу "Дорожньої карти" співробітництва до 2050 року. Хоча свого часу глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу зазначав створення такої групи як досягнення нашої співпраці в енергетиці", - сказало джерело.

Реклама:

Планувалося, що з боку Росії роботу тематичної групи з моніторингу "Дорожньої карти" співпраці очолить віце-президент "Транснєфти" Михайло Барков. Але Єврокомісія не направила пропозиції про кандидатуру співголови, уточнило джерело.

Більш того, зазначив він, робота Консультативної ради з газу "фактично заморожена". Заплановане на 10 червня засідання ради було перенесено на невизначений термін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!