СБ виділив Україні 500 мільйонів на розвиток фінансового сектора

П'ятниця, 8 серпня 2014, 19:33

Світовий банк виділив Україні 500 мільйонів доларів на політику розвитку у фінансовому секторі.

Відповідна угода була підписана між директором СБ у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фан і міністром економіки Павлом Шереметою.

Виділення першої позики на політику розвитку у фінансовому секторі України на підтримку першочергових заходів з реформування банківського сектора було затверджено радою директорів Світового банку в четвер, 7 серпня.

"Пакет реформ, який підтримується цією операцією, допоможе поліпшити функціонування банківської системи України та її стійкість як до внутрішніх, так і до зовнішніх ризиків", -відзначив Фан.

Реклама:

Реформа фінсектора повинна зміцнити фінансові, операційні та регуляторні здатності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб для вирішення проблем неплатоспроможних банків.

Крім того, ця операція підтримає реалізацію заходів щодо поліпшення платоспроможності банківської системи шляхом проведення діагностичних оцінок 35 найбільших банків країни.

Позика буде притягнута до держбюджету з терміном погашення 16 років, з 7-річним пільговим періодом за плаваючою процентною ставкою - 6-місячним LIBOR + змінний спред, одноразова комісія - 0,25%.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!