Росія вироблятиме свій пармезан і камамбер
Російські виробники молока готові робити камамбер і пармезан, якщо вони будуть затребувані споживачами.
Таку думку висловили в Російському союзі виробників молочної галузі та Національній спілці виробників молока, пише "Лента.ру".
Технології та необхідне обладнання в РФ є, але раніше попит на таку вітчизняну продукцію був обмежений через конкуренцію з ЄС.
"Всі ці сири наші сировари вміють робити, але вони не розвивали ці продукти, тому що наші споживачі хочуть тільки камамбер з Франції та пармезан з Парми", - заявив голова ради директорів Союзмолока Андрій Даниленко.
Обсяг імпорту молочної продукції з країн, що потрапили під російські санкції, склав 2 мільйони тонн в перерахунку на молоко, зазначив він.
За його словами, скорочення поставок молочної продукції з-за кордону до Росії на такий обсяг зможуть компенсувати наявні у Росії та Білорусії запаси.
"Погано, що ми якийсь час не їстимемо французьких та італійських сирів. Але на будь-якому російському сирному заводі більше 100 найменувань, нам цього вистачить", - сказала виконавчий директор РСПМО Людмила Маницька.
Заборона на ввезення продовольчих товарів, на її думку, обмежить конкуренцію на молочному ринку Росії.
"Але від них виграють і виробники і переробники молока", - додала вона.
З 7 серпня Росія на рік заборонила поставки яловичини, свинини, фруктів, птиці, сирів і молока з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"