Держава спростила внесення зернових складів до реєстру, скасувавши корупційну вимогу

Середа, 20 серпня 2014, 15:06

Для власників зернових складів скасували вимогу отримання спеціального висновку від Держсільгоспінспекції для занесення складів до Реєстру зернових складів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ДП "Держреєстри України".

"Змінені істотні умови договору про виконання зерновим складом функцій Реєстратора, а саме виключена вимога щодо надання документу, виданого територіальним органом державної інспекції сільського господарства України…", - зазначається в повідомленні.

"У зв'язку зі зміною предмету договору просимо зернові склади, договори з якими щодо підключення до основного реєстру були укладені до 26.04.2014 року, укласти нові договори з ДП "Держреєстри України", - пояснює ДП.

Реклама:
 

Як раніше писала "ЕП", у травні 2014 року Держсільгоспінспекція розробила нову методику занесення зернових складів до Реєстру складських документів та затвердила нову форму договору, який визначає процедуру занесення об'єктів у державний Реєстр зернових складів.

Договір передбачав обов'язкове отримання спеціального висновку від Держсільгоспінспекції, без якого занесення елеватора до реєстру було неможливим.

Занесення складу до Реєстру зернових складів давало можливість їх власникам отримувати кредити під заставу зерна на основі складських документів. Без такого забезпечення позику отримати неможливо.

За словами співрозмовників ЕП, за отримання спеціального висновку чиновники Держсільгоспінспекції вимагали 2 долари за тонну потужності об'єкта. Загальні обсяги зберігання зерна в Україні оцінюються 33 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!