Думка експерта: Кремль визнає Порошенка, але продовжить "холодну війну"

Понеділок, 26 травня 2014, 16:47

Кремль визнає вибори в Україні, але на конструктивний діалог не піде, а продовжить політику "холодної війни".

Про це Ерік Найман написав у своєму блозі.

"Петро Порошенко переміг у першому турі президентських виборів за рекордною явкою виборців - рекордно високою практично скрізь і рекордно низькою на Донбасі через блокування виборчого процесу терористами" , - написав Найман.

За його словами, показово, що перший міжнародний візит Порошенко запланував до Польщі.

Реклама:

"І дуже важливо, чи визнає Росія підсумки президентських виборів і чи відновить діалог з українською владою. Якщо Кремль демонстративно проігнорує результати президентських виборів і відмовиться визнати їх підсумки, це негативно позначиться на російському рублі та фондовому ринку", - вважає експерт.

"Якщо ж не тільки визнає Порошенка п'ятим президентом, але і вступить у відкритий і конструктивний діалог з українською владою, то і рубль і російський ринок акцій зміцняться. Однак я особисто очікую, щось середнє - вибори Кремль визнає, але на конструктивний діалог не піде, а продовжить політику "холодної війни", - заявив Найман.

Він також додав, що попереду в України конституційна реформа і парламентські вибори. І найголовніше, видворення терористів зі Сходу країни. У цьому зараз інтереси української влади і Партії регіонів співпадають.

"Показово, особливо для зомбованих кремлівською пропагандою росіян, що представники крайніх націоналістичних партій на двох (Тягнибок і Ярош) не набрали і двох відсотків. Менше, ніж голова Всеукраїнського єврейського конгресу Вадід Рабинович", - зазначив Найман.

"Про яке засилля бандерівців може йти мова? Майдан став відповіддю на беззаконня сім'ї Януковича і його наближених, звичайна захисна реакція доведених до крайності людей. Люди пішли не за націоналістами-бандерівцями, а проти неприкритого бандитизму "сім'ї", - додав він.

За його словами, називати зараз Януковича чинним президентом - це відкрито визнавати правильність його дій і не поважати одностайне волевиявлення цілого народу.

"Отже, результат президентських виборів в Україні - найкращий з усіх можливих варіантів. Це добре для гривні і в цілому української економіки. Економічні проблеми, звичайно ж, ще далеко не закінчилися. А Донбас продовжує залишатися в основному під впливом терористів. Однак світло в кінці тунелю з'явилося. Надія на те, що найгірше для України позаду", - підсумував Найман.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: