Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Мінекономрозвитку очікує стабілізації валютного курсу найближчими днями

Вівторок, 29 квітня 2014, 20:31

Міністерство економічного розвитку та торгівлі очікує стабілізації валютного курсу найближчими днями.

Про це повідомив перший заступник міністра Анатолій Максюта на брифінгу в Кабінеті міністрів, передає УНІАН.

"Ми очікуємо стабілізації курсової ситуації. Як ви знаєте, найближчими днями має відбутися засідання ради Міжнародного валютного фонду, де, як ми сподіваємося, буде розглянуто й позитивно вирішено питання про надання Україні кредиту", - сказав Максюта.

Чиновник зазначив, що, згідно з оцінками міністерства, це приведе до стабілізації ситуації на валютному ринку.

Реклама:

"І ми матимемо ті цільові показники, які були закладені Національним банком під час нашої спільної роботи над проектом прогнозу на поточний рік", - додав Максюта.

Він також зазначив, що знецінення національної валюти вже вплинуло на споживчі ціни, й нагадав, що споживча інфляція за підсумками січня-березня цього року прискорилася до 3%.

Водночас, Максюта підкреслив, що курсові коливання позитивно вплинули на торговий баланс України за допомогою скорочення імпорту й зростання виручки експортерів, що сприяє вирівнюванню торгового балансу.

"Але на такому короткому проміжку часу ми не можемо говорити про якісь стабільні результати, тим більше, що в експорті також є імпортна складова, відповідно, курс впливає на обидва показники (експорт і імпорт)", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: