"Бориспіль" не передаватимуть у концесію - Бурбак

Вівторок, 15 квітня 2014, 14:33

Міністерство інфраструктури не розглядає питання передачі найбільшого в Україні міжнародного аеропорту "Бориспіль" в концесію і використання інших форм державно-приватного партнерства.

Про це заявив в інтерв'ю "УНІАН" міністр інфраструктури України Максим Бурбак.

"Головні ворота країни мають бути державними. "Бориспіль" - здорове підприємство. Хоча аудит його діяльності ми зараз проводимо. Бориспіль необхідно розвивати як транспортний хаб. Концесія, продаж, оренда - не розглядаються міністерством. "Поцупити" головні повітряні ворота України я не дам", - заявив Бурбак.

Разом з тим, коментуючи, підписання угоди про єдиний авіаційний простір з ЄС, міністр виступив за чесну конкуренцію між українськими та європейськими авіакомпаніями, підкресливши, що у вітчизняних авіаперевізників є рік для адаптації до нових норм ЄС у сфері цивільної авіації.

Реклама:

"Ми повинні будемо дотримуватися правил, які існують в Європі. А це - конкуренція. Протекціонізмом ніхто займатися не буде. Але у вітчизняних авіаперевізників є рік, щоб адаптуватися. Я дивлюся на все як споживач. Я хочу літати за ціною 500 гривень по всій Україні. Я не хочу літати з Києва до Івано-Франківська за 1600 гривень, а з Києва до Лондона за 700 гривень", - підкреслив глава Мінінфраструктури.

Нагадаємо, 26 вересня 2012 року уряд прийняв постанову, згідно з якою вніс міжнародний аеропорт Бориспіль до переліку об'єктів права держвласності, які можуть передаватися в концесію з метою перетворення його в міжнародний хаб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!