Сінгапурська компанія має заплатити 3 мільйони за розлиту в укрпорту олію

П'ятниця, 7 березня 2014, 10:50

Суд стягнув до бюджету з компанії "Глорія Шиппінг Ко, Пте Лтд" 3,09 млн доларів збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу внаслідок скиду рослинної олії (пальмового олеїну) у внутрішні морські води України.

Про це свідчить рішення Господарського суду Одеської області від 17 лютого цього року,пишуть "Наші гроші".

Забруднення відбулося наприкінці липня 2013 року у порту Южний під час вивантаження пальмового олеїну з танкера "Theresa Success" (прапор Тувалу, судновласник - сінгапурська компанія "Gloria Shipping Co, PTE LTD").

Зауважимо, що компанія-судновласник визнавала вимоги природоохоронної прокуратури на суму 947 тис доларів. За даними прокуратури, у море вилилося 11,9 кубометрів олії, тоді як перевірка компанії ІП "СЖС Україна" показала утричі меншу кількість олеїну. Суд посилання судновласника на перевірку "СЖС Україна" не прийняв.

Реклама:

За даними ЗМІ, ІП "СЖС Україна" має високу кваліфікацію, визнану за міжнародними стандартами. Зауважимо, що при зборі розлитої олії до зміттєбирачів потрапили також вода і водорості. Різниця підрахунків полягає саме у визначенні кількості чистої олії у зібраній суміші.

Під час розгляду справи танкер "Theresa Success" арештовувався.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!