"Укравтодор" обіцяє "зарити" в дороги 6,7 мільярда

Вівторок, 18 лютого 2014, 13:54

"Укравтодор" має намір направити 6,7 млрд гривень, отриманих від розміщення облігацій в 2012-13 роках, на будівництво та ремонт доріг.

Про це повідомив глава агентства Євген Прусенко на прес-конференції в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".
 
За його словами, в 2012 році "Укравтодор" розмістив облігацій на суму 7,25 млрд гривень, в 2013 - на 2 млрд гривень.

"Минулого року на дорожні роботи було направлено трохи більше 3 млрд гривень. Цього року на ремонт і будівництво доріг будуть використані 6,7 млрд" , - повідомив Прусенко.

На питання про те, чи планує Держагенство розміщення облігацій в 2014 році, глава "Укравтодору" не зміг відповісти ні негативно, ні конкретно.

Реклама:

"Що стосується залучення нових облігацій або інших джерел фінансування, то це питання Мінфіну та уряду. На сьогодні сказати, яким чином буде погашатися та різниця між необхідним обсягом фінансування і тим, який є в бюджеті, досить складно. Плани є , але озвучувати конкретні цифри поки рано", - повідомив Прусенко.

Глава "Укравтодору" також повідомив, що на даний момент обсяг боргів перед підрядниками становить 3,589 млрд гривень, їх погашення планується найближчим часом.

"Боргові зобов'язання вже затверджені Кабміном. Як тільки надійдуть гроші, ми почнемо їх виплачувати, оскільки робота без оборотних коштів у підрядників йде дуже і дуже важко", - підкреслив Прусенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: