"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японці купили Viber за 900 мільйонів

П'ятниця, 14 лютого 2014, 10:54

Японська компанія інтернет-торгівлі Rakuten придбала провайдера послуг VoIP- телефонії Viber за 900 млн доларів, у якого налічується понад 300 млн зареєстрованих акаунтів, а темпи зростання в 2013 році перевищили 120%.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Таким чином, у Rakuten не тільки розширюється аудиторія, а й у Viber з'явиться можливість закріпитися на новому для неї японському ринку.

"У Viber є розуміння того, що необхідно користувачам, щоб програма була приємною в зверненні. Глибоке знання своєї аудиторії дозволить Rakuten запропонувати їм саме те, чого вони потребують в даний момент", - заявив генеральний директор Rakuten Хіросі Мікітані в прес-релізі.

Реклама:

Власником Viber є ізраїльський підприємець Талмон Марко, який залучив для проекту як місцевих девелоперів, так і підрядників з Білорусі. Сама компанія зареєстрована на Кіпрі і в Лас-Вегасі.

У листопаді минулого року Viber найняла фахівців Goldman Sachs для пошуку можливого покупця бізнесу з орієнтовною оцінкою 500-600 млн доларів.

Поширення служб IP-телефонії підриває доходи стільникових операторів.

За даними Strategy Analytics, доходи світових стільникових операторів від SMS в 2013 скоротилися вперше за всю історію цієї служби.

Виручка знизилася на 4% до 104 млрд доларів. До 2017 показник знизиться на 20%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: