У Бориспільский термінал "D" вкладуть ще 94 мільйони

Четвер, 9 січня 2014, 10:13

ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль"  за результатами тендеру уклало угоду з корпорацією "Альтіс-холдинг" на реконструкцію пасажирського терміналу "D" вартістю 93,61 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, у 2014 році потрібно провести роботи по облаштуванню на другому поверсі терміналу "D" зони по обслуговуванню внутрішньоукраїнських рейсів авіакомпанії МАУ, які зараз обслуговуються у терміналі "В".

Під це на другому поверсі терміналу буде обладнано зону площею 5,5 тис кв м., передбачається установка 15 реєстраційних стійок, шести виходів на посадку. Максимальна пропускна спроможність у години пік на приліт становитиме 900 пасажирів на годину, на виліт – 800.

Реклама:

За словами директора "Борисполя" Олексія Кочанова, внутрішні польоти МАУ буде переведено до терміналу "D" "до початку літньої навігації-2014". Термінал В надалі обслуговуватиме чартери і лоукост. Концепція подальшого використання терміналу F визначається.

Єдиним конкурентом на тендері з різницею 0,03% було "Будівельне управління № 813" з корпорації "Золоті ворота".

"Альтіс-холдинг" належить Олександру Глімбовському. Раніше його корпорація також отримала підряд на будівництво окремого терміналу в аеропорту "Бориспіль" для представників влади вартістю 279,54 млн гривень.

Термінал "D" було відкрито до Євро-2012, однак він здебільшого пустував. Його вартість становила близько 4,8 млрд гривень.

Водночас аудит Рахункової палати встановив, що під час будівництва терміналу "D" 3,7 млрд гривень були використані неефективно та з порушенням законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!