2013 рік був кращим для економіки Англії за 6 років

Понеділок, 27 січня 2014, 19:54

Темпи зростання економіки Великобританії минулого року виявилися найшвидшими з 2007 року на тлі політики низьких процентних ставок.

Про це пишуть "Вести.ru".

Згідно з прогнозами аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, ВВП Англії збільшився в 4 кварталі на 0,7% після зростання на 0,8% за попередні три місяці. Минулий рік став першим з часів фінансової кризи, коли зростання англійської економіки було зафіксоване в кожному кварталі.

Глава Банку Англії Карні підкреслює свій намір продовжувати м'яку грошово-кредитну політику для прискорення темпів зростання економіки.

Реклама:

Комітет з грошово-кредитної політики, в свого чергу, очікує інвестицій в бізнес, що спровокує зростання споживчих витрат.

Раніше стало відомо, що рівень безробіття у вересні-листопаді, розрахований згідно з методикою Міжнародної організації праці, впав до мінімального рівня з березня 2009 року і становив 7,1%.

Глава Банку Англії зазначав, що монетарна влада не розглядатиме підвищення процентних ставок, до тих пір поки безробіття не впаде до 7%.

Як повідомлялося, 9 січня Банк Англії залишив ключову процентну ставку на рівні 0,5%, не змінивши при цьому обсяги купівлі облігацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: