Під час новорічних свят українці викинуть на смітник майже мільярд
Внаслідок псування українці викидають до 13% їжі, купленої на новорічний стіл.
Про це свідчать дані щорічного дослідження харчових відходів, яке проводиться агентством AgriSurvey, передає прес-служба "Українського клубу аграрного бізнесу".
За останніми підрахунками агентства AgriSurvey, після святкування Нового року міське населення України викине 13% закуплених продуктів внаслідок псування, що еквівалентно сумі 956 млн гривень.
"Оскільки псується в основному м'ясна і свіжа овочева продукція, то для порівняння, на звалище піде обсяг продовольства еквівалентний близько 1,4% валової продукції тваринництва або 2,5% усього обсягу ринку овочів закритого грунту", - відзначає менеджер маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Анна Квіт.
"За поточними ж цінами, 956 млн гривень дорівнюють вартості приблизно 5,8 тысяч тонн ковбаси "Московської" або 13 тисяч тонн твердого сиру. За майже мільярд гривень в Україні можна купити 33 млн пляшок шампанського або тисячі тонн червоної ікри", - повідомляє агентство.
Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в контексті планування споживання їжі.
У той же час, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН, щорічно у світі псується близько 1,3 млрд тонн продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"