"Київхліб" закрив ще один хлібзавод

Четвер, 21 листопада 2013, 10:49

Один з найбільших виробників хліба в країні - холдинг "Київхліб" закрив чергове своє підприємство, Васильківський хлібокомбінат.

Про це пише Forbes.

"Завод припинив роботу близько двох тижнів тому" , - сказав керуючий справами виконкому Васильківської міської ради Віктор Шевченко.

На офіційному сайті "Київхліба" це підприємство вже зникло з переліку заводів, що йому належить, пише видання.

Реклама:

Генеральний директор об'єднання "Укрхлібпром" Олександр Васильченко зазначає, що причиною закриття майданчика стало збільшення конкуренції в Київській області.

Минулої осені у Васильківському районі в селі Крушинка холдинг "Кулиничі" запустив Київський обласний хлібопекарський комплекс (КОХК) загальною потужністю 250 тонн продукції на добу. А холдинг "Хлібні інвестицій" Юрія Триндюка розвиває підприємство в Нових Петрівцях під Києвом - завод був запущений в квітні 2012 року.

"Київхліб" опинився в затиснутих лещатах: з одного боку, новий завод в Крушинці, з іншого - сучасне підприємство в Нових Петрівцях", - пояснює Васильченко.

За його словами, обсяги реалізації двох нових підприємств під Києвом неухильно зросли - приблизно на 30% з початку року.

На сьогодні завод " Хлібних інвестицій" виробляє близько 70 тонн продукції на добу , Кулиничі - близько 150 тонн.

У " Київхлібі" тенденція прямо протилежна.

"З початку року вони втратили в обсязі реалізації близько 100 тонн на добу" , - констатує Васильченко.

За його словами, зараз вони продають близько 540-560 тонн на добу проти 650-680 тонн рік тому.

Генеральний директор "Київхліба" Володимир Череда ще рік тому не виключав такого розвитку подій для підприємства у Василькові, однак не втрачав оптимізму.

" Нехай спочатку запуститься ( Київський обласний хлібопекарський комплекс в с. Крушинка ) , попрацюємо - там подивимося " , - говорив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: