Fitch підтвердило рейтинг Кіпру, прогноз негативний

Вівторок, 12 листопада 2013, 09:09

Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Кіпру в іноземній валюті "В-" і аналогічний рейтинг у національній валюті "ССС" з негативним прогнозом.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає "Прайм".

Стеля по рейтингах країни і короткостроковий рейтинг в іноземній валюті підтверджені на рівні "В".

"Економічні прогнози залишаються слабкими, хоча динаміка ВВП в даний час краще прогнозів Fitch. У 2013 році очікується зменшення економіки на 7% при минулому прогнозі на рівні 9%. У майбутньому році глибока рецесія продовжиться", - вважають аналітики агентства.

Реклама:

Водночас, вони відзначають хороші темпи реалізації програми, погодженої з міжнародними кредиторами.

Співвідношення держборгу до ВВП зросте до пікового значення в 130% в 2016 році, а потім почне поступово скорочуватися в другій половині десятиліття.

"Процес рекапіталізації банківського сектора практично завершився, і ми не очікуємо, що будуть потрібні додаткові кошти для підтримки сектора", - йдеться в повідомленні.

Дефіцит платіжного балансу країни скоротився до 2% в 2013 році з 6% роком раніше.

Підтвердження негативного прогнозу означає, що "пробуксовки" у процесі реалізації структурних реформ можуть призвести до зростання держборгу і більше тривалої рецесії, ніж передбачається в даний час.

Крім того, може посилитися банківська криза. Необхідність реструктуризації державних боргових зобов'язань може призвести до зниження рейтингу до дефолтного рівня.

Навпаки, ознаки стабілізації економіки і банківського сектора, поліпшення динаміки експорту можуть допомогти перебалансуванню економіки і поліпшенню прогнозу за рейтингом до стабільного.

"Припинення контролю за потоками капіталу може привести до підвищення стелі по рейтингах країни", - йдеться в релізі Fitch.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: