Цифрова трансформація України

На лімузин для Путіна виділять 22 мільярди рублів

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 11:54

На розробку і виробництво автомобілів для вищих посадових осіб держави, а також автомобілів бізнес-класу для масового ринку виділять 22-24 млрд рублів.

Про це заявив віце-прем'єр Аркадій Дворкович, пишуть "Вести Економіка".

"На зміцнення дослідної та виробничої бази самого НАМИ (Центральний науково-дослідний автомобільний і автомоторний інститут), а також на проведення всіх науково-дослідних розробок з федерального бюджету передбачено близько 11-12 млрд рублів на найближчу три роки. Решта інвестиції приблизно в такому ж обсязі будуть приватними", - зазначив Дворкович в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

Розробку автомобілів мають завершити до кінця 2014 - початку 2015 років, запуск виробництва запланований на 2017-2018 роки .

Реклама:

"ЗІЛ" є одним з бажаних майданчиків з урахуванням розташування виробничої та науково-дослідної бази для цього проекту", - пояснив Дворкович.

Йдеться про випуск автомобілів середнього класу і вище. Автомобілі для перших осіб держави мають намір збирати окремо, інші машини класом нижче підуть у продаж.

За словами Дворковича, вартість позашляховика становитиме від 2 млн рублів, седан бізнес -класу обійдеться в 1-1,5 млн рублів. Автомобілі бізнес-класу з'являться у продажу до 2020 року.

"Окупність проекту і зворотність коштів може бути досягнута до 2023-2025", - підсумував Дворкович. Потужність заводу може становити близько 30 тис. автомобілів на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: