Білорусь теж хоче вигоди від асоціації України з ЄС

Вівторок, 1 жовтня 2013, 16:54

Білорусь не проти отримати певні вигоди від підписання Києвом угоди про асоціацію з Євросоюзом, однак воліє бачити Україну в Митному союзі.

Такий висновок можна зробити з бесіди білоруських президента Олександра Лукашенка і прем'єр-міністра Михайла Мясниковича, яку наводить "БЕЛТА".

Однією з тем зустрічі в Мінську був розвиток торгово-економічних зв'язків з Україною і офіційний візит до Білорусі Миколи Азарова, що планується на 7-8 жовтня.

За словами Мясниковича, плани України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом не повинні негативно позначитися на обсягах торгівлі з Білоруссю:

"У цій ситуації Білорусь у жодному разі не повинна втратити торгівлю з Україною, а можливо, навіть знайти певні плюси. У нас там дуже великий ринок".

Разом з тим білоруський прем'єр висловив думку, що в питанні участі України в процесах євразійської інтеграції не слід дотримуватися вибіркового підходу.

"Україна сьогодні заявляє про готовність прийняти близько сімдесяти зі ста з гаком угод, які у нас є в Митному союзі. Безумовно, треба все-таки прагнути до того, щоб це було повноцінне членство", - заявив Мясникович.

Раніше прем'єр Білорусі також заявляв, що загроз для двосторонньої торгівлі Білорусі та України через очікуване підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС поки немає.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: