У США відкриють магазин прострочених продуктів
Американський підприємець на початку 2014 року збирається відкрити в місті Бостоні перший магазин прострочених продуктів, які можна вживати.
Ініціатором експерименту є бізнесмен Дуг Раух, який володіє мережею супермаркетів Trader Joes, повідомляє УНІАН.
На думку Рауха, магазини змушені викидати величезну кількість продуктів, які ще придатні для вживання, але їх термін придатності закінчився згідно з правилами регламенту харчових регуляторів.
За словами бізнесмена, мова йде насамперед про кукурудзяні чіпси, шоколад, яйця, йогурти і молоко.
Останні три найменування продуктів можуть зберігатися набагато довше, якщо дотримуватися певного температурного режиму зберігання. Зокрема, яйця можуть зберігатися 3-5 тижнів у холодильнику при температурі нижче 5 градусів за Цельсієм, а щоб молоко зберігалося довше і не прокисало, його температурний режим зберігання повинен становити близько 2 градусів за Цельсієм.
Перший магазин прострочених продуктів Раух відкриє в Дорчестері - квартал Бостона, де проживає переважно робочий клас .
Згідно зі статистикою, в одних тільки США викидається 40% продуктів через закінчення терміну придатності. При цьому в деяких випадках дата на упаковці означає не те, що після цього часу продукт вживати небезпечно для здоров'я, а лише те, що смак буде гіршим за звичайний, зазначає ВВС.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"