Пальне будуть гнати з кавової гущі

Середа, 11 вересня 2013, 17:16

Фахівці з Університету Цинцинаті розробили методику з перетворення кавових відходів у енергетичний джерело, схоже на біопаливо.

Вони запевняють, що перероблена кава може з'єднуватися із звичайним біопаливом і активованим вугіллям для підвищення ККД, пише CyberSecurity.

В описі дослідження розробники кажуть, що кавові залишки - це досить великий обсяг палива. Для розуміння масштабу, можна сказати, що тільки в США щорічно заварюється близько 1 млн. тонн кави, причому 95 % відходів просто виводяться потім на смітники.

У 2010 році дослідники почали розробку техніки конвертації кавових відходів, отримуючи їх від мережі кав'ярень Starbucks, а також збираючи відходи кави в університетському кампусі. Техніка конвертації передбачає сушку кави і його пресування в брикети з подальшим процесом очищення і перетворенням в паливо - подібну біомасу.

Реклама:

Інженери кажуть, що в залишках кави міститься від 8,37 % до 19,63 % олії, яка за своїм складом схоже на біодизель і при його згорянні проводиться великий обсяг теплової енергії при повній відсутності викидів.

Дослідники кажуть, що в майбутньому вони мають намір створити рішення, яке дозволить з різних продуктів харчування створювати біопаливо. Наприклад, з відходів кукурудзи та кукурудзяного листя, соєвих бобів та інших компонентів, які не йдуть в їжу або залишаються після її приготування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!