Samsung можуть оштрафувати на 18 мільярдів

Вівторок, 10 вересня 2013, 11:57

Єврокомісія заявила, що Samsung має докласти більше зусиль, щоб зняти звинувачення в порушенні антимонопольного законодавства.

Про це пишуть "Вести економіка" .

Як повідомляється, корейська компанія занадто активно використовує судову систему, щоб обмежити конкуренцію з боку Apple.

Якщо Samsung не зможе розвіяти побоювання Єврокомісії, то на компанію може бути накладено штраф у розмірі 10 % виручки, отриманої в 2012 році, або 18,3 млрд доларів.

Реклама:

"Комісія підтверджує, що Samsung висунула ряд пропозицій. Комісія розглянула їх і попросила Samsung про більш істотні заходи", - заявив прес-секретар ЄС Джонатан Тодд.

Корейська компанія, на думку Єврокомісії, вимагає занадто великих ліцензійних виплат за використання патентів, що описують галузеві стандарти, наприклад використання систем бездротової передачі даних.

Ту саму "зброю" використовують і проти Samsung. Наприкінці серпня вона звернулася в американську Комісію з міжнародної торгівлі. Samsung Electronics звинувачує шведську Ericsson в завищенні цін на подальше продовження двосторонньої ліцензійної угоди, перша версія якої була в 2007 році.

У свою чергу шведська компанія вимагає те ж саме відомство винести рішення про заборону ввезення в США продуктів Samsung Galaxy S III, Galaxy Note і Galaxy Tab 7.7, а також ряду інших продуктів компанії, аж до деяких телевізорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!