Митний союз хоче ввести захисні заходи на ринку порцеляни

Середа, 14 серпня 2013, 10:32

Митний союз пропонує з вересня 2013 року ввести захисні заходи для ринку порцеляни.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті СОТ, передають "Ведомости".

Пропонується ввести нове мито на три роки: у перший рік воно становитиме 1,479 тис доларів, у другий рік - 1,035 тис доларів, і в третій - 591,6 долара за тонну, випливає з документа.

Зараз імпортери порцеляни платять імпортне мито в 20% від митної вартості незалежно від ваги, говорить партнер юридичної компанії King & Spalding Ілля Рачков.

Реклама:

Зазвичай захисна міра вводиться на додаток до діючого мита, відзначає джерело в апараті Євразійської економічної комісії (ЄЕК).

Питання про застосування спеціальної захисного заходу відносно кухонного та столового посуду з порцеляни розглядатиметься на засіданні колегії ЄЕК 27 серпня 2013 року сказав представник департаменту захисту внутрішнього ринку ЄЕК.

За його словами, рішення ще не прийнято, а процедури, пов'язані з розслідуванням, тривають. Можливих розмірів мит він не коментує.

Якщо нове мито буде введено, імпортерам порцеляни доведеться платити більш ніж удвічі більше, ніж зараз, підрахував заступник гендиректора компанії "Фелікс-імпорт" (за власними даними, найбільший імпортер індійського фарфору) Філіп Тітов.

Нове мито, якщо буде введене, суттєво вдарить по імпорту і ціни на продукцію, безсумнівно, зростуть, вважає він: "це величезне підвищення".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: