Microsoft навчила смартфони визначати настрій користувача

Четвер, 4 липня 2013, 10:32

У Microsoft впевнені, що дані про настрої користувачів допоможуть смартфонам стати ще більш корисними помічниками.

Про це пишуть "Вести".

Як повідомляється, корпорація працює над створенням технології, що дозволяє смартфону автоматично визначати настрій користувача і відправляти цю інформацію в соцмережі.

Нова технологія Microsoft отримала робочу назву Moodscope. Вона являє собою додаток для смартфона, який класифікує настрої по декількох категоріях: хвилювання, щастя, напруга, нудьга, спокій, переживання, розлад. Поточний настрій визначається за цілою низкою ознак - використання тих чи інших додатків, дзвінки, листування, історія переглядів в браузері, місце розташування і т.д.

Реклама:

Звичайно, використання подібної технології тягне за собою певні проблеми приватності. Тим не менш, в Microsoft впевнені, що система допоможе людям спілкуватися і бути уважними одне до одного.

До засмученого користувача відразу прийдуть на допомогу друзі, працівники будуть знати, що шеф не в настрої і до нього краще не наближатися, і так далі.

Також інформацію про настрої людини могли б використовувати різні системи за рекомендацією контенту. Засмученим користувачам вони б пропонували сумну музику, розлюченим - агресивну і так далі.

На даний момент точність датчиків Microsoft досить висока. Вгадувати настрій користувача після індивідуальної настройки виходить в 95 відсотках випадків, без неї - в 66%. Щоб досягти такої точності компанія більше двох місяців наполегливо працювала з 32 добровольцями.

В даний момент прототип програми працює на iOS і Android. Програма функціонує у фоновому режимі, проте споживає досить мало енергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: