Комбінат "Україна" обіцяє запустити друк біопаспортів з 1 листопада

Вівторок, 23 липня 2013, 12:12

Держпiдприємство "Полiграфiчний комбiнат "Україна" направить на затвердження до Кабміну першi прототипи бiометричних закордонних паспортiв з тим, щоб з 1 листопада 2013 року налагодити їх виробництво.

Про це заявив директор пiдприємства Максим Степанов, передає "Інтерфакс-Україна".

Пiд час перевiрки полiграфкомбiнату 23 липня 2013 року перший вiце-прем'єр Сергiй Арбузов зазначив, що Україна розраховує на пiдписання угоди про асоцiацiю з ЄС у 2013 році й у рамках своїх зобов'язань має налагодити випуск бiометричних паспортiв.

"Ви знаєте, що вже восени ми плануємо пiдписати угоду з ЄС. Ми маємо зробити вже бiометричний паспорт - це умова ЄС. Тому в мене велике прохання, щоб у нас не виникало жодних збоїв, i ми з цим впоралися", - звернувся перший вiце-прем'єр до директора комбiнату.

Реклама:

У свою чергу Степанов запевнив Арбузова, що весь технологiчний процес, необхiдний для виробництва таких паспортiв, активно налагоджується, i "ми працюємо над тим, щоб до 1 листопада бiометричний паспорт уже випускався в Українi".

"Наразi ми всiма силами працюємо над технiчними бiометричними показниками, над дизайном документiв, i, я думаю, до 15-20 серпня ми передамо уряду першi прототипи бiометричних закордонних паспортiв", - повiдомив директор пiдприємства.

Нагадаємо, в листопаді 2012 року Рада прийняла закон про єдиний державний демографічний реєстр з поправками президента, що передбачає введення біометричних паспортів.

Закон про єдиний державний демографічний реєстр був прийнятий 2 жовтня 2012 року.

Згідно із документом, громадянам України запропоновано видавати паспорти нового зразка, які б містили електронні чіпи з біометричними даними власника паспорта.

Проти закону виступали представники церкви, громадських правозахисних організацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!