Інвестпривабливість України трохи зросла - Європейська асоціація

Вівторок, 16 липня 2013, 11:22

Індекс інвестиційної привабливості України, що розраховується Європейською бізнес асоціацією, після падіння в першому кварталі 2013 року до мінімального значення в 2,12 пункту збільшився в другому кварталі до 2,16 пунктів.

Про це йдеться в дослідженні асоціації, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з дослідженням, таке поліпшення пов'язане з позитивними очікуваннями щодо динаміки індексу в наступні три місяці.

"Учасники дослідження оцінюють їх в 2,4 пункту за п'ятибальною шкалою, тоді як поточний інвестиційний клімат - в 1,7 пункту, що як і раніше є найнижчим його рівнем за 19 кварталів досліджень", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

У документах наголошується, що позитивні очікування пов'язані з євроінтеграційними очікуваннями уряду, проведенням інвестиційного форуму і стабільним курсом гривні.

У той же час основними негативними змінами в інвестклімат за останні три місяці учасники дослідження назвали відсутність позитивних змін, проблема з податковою та митною системою (тиск, корупція, неповернення ПДВ, зростання "сірого" імпорту), адміністративний пресинг і корупція в держорганах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!