"Нафтогаз" збирається збiльшити видобуток нафти в Єгиптi

Понеділок, 3 червня 2013, 20:05

НАК "Нафтогаз України" планує до 2014 року збiльшити видобуток нафти в Єгипті на 41,5% - з 5,3 тис до 7,5 тис барелiв на добу.

Про це повiдомив заступник глави держхолдингу Вадим Чупрун, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз видобуваємо на добу 5,3 тис барелiв нафти. Правда, 5,3 тис барелiв ми почали добувати десь у березнi, а до цього добували 3,7 тис барелiв. Незабаром почнеться той перiод, коли ми видобуватимемо 7,5 тис барелiв", - сказав вiн.

За його словами, наразi видобуток нафти "Нафтогазом" у цiй країнi стримується законами, якi забороняють спалювати попутний газ в обсязi понад 2 тис куб. м на добу, проте до кiнця 2013 року буде побудовано газопровiд, який надасть можливiсть подавати попутний газ до магiстральних мереж.

Реклама:

Чупрун уточнив, що з початку роботи в Єгиптi "Нафтогаз" добув близько 400 тис тонн нафти, яку реалiзують на внутрiшньому ринку цiєї країни.

Як повідомлялося, "Нафтогаз", єгипетська держкомпанiя Ganoub El-Wadi Petroleum Holding Со i мiнiстерство нафти Єгипту у 2012 році пiдписали концесiйну угоду про розвiдку i подальшу експлуатацiю двох вуглеводневих блокiв Wadi Mahareeth № 8 i № 9, розташованих у Схiднiй пустелi Верхнього Єгипту.

Нагадаємо, "Нафтогаз" з квiтня 2010 року здiйснює комерцiйний видобуток нафти на концесiйнiй дiлянцi Alam El Shawish Еаst у захiднiй частинi Єгипту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: