У Прасолова вирішили змінити правила торгівлі алкоголем

Четвер, 20 червня 2013, 09:00

В Україні можуть дозволити торгівлю алкоголем в ресторанах на території санаторіїв, а пивом - у закритих спортивних спорудах, але тільки в пластиковій тарі.

Про це йдеться в проекті постанови про зміну правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями Мінекономторгівлі, пишуть "Коментарі".

Як повідомляється, крім того, Мінекономторгівлі пропонує скасувати норму про обов'язкове маркування штампом підприємства етикеток на алкогольній продукції, яка реалізуються на підприємствах громадського харчування.

Також, проект пропонує за рішенням торгівельних підприємств наносити на товар інформацію про нього на регіональною мовою або мовою нацменшини і на інших мовах.

Реклама:

Така інформація може бути розміщена поряд з текстом, викладеним державною мовою.

Також пропонується зобов'язати торговельні підприємства забезпечити можливість використання спеціальних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари, пише видання.

"Прийняття постанови дозволить усунути протиріччя між нормами чинних законодавчих актів та Правилами роздрібної торгівлі алкогольними напоями, які можуть створити перешкоди суб'єктам господарювання при здійсненні ними роздрібної торгівлі алкогольними напоями, надати основу для виникнення конфліктних ситуацій між ними та органами контролю. Прийняття постанови сприятиме підвищенню рівня торговельного обслуговування населення та захисту прав споживачів", - заявили у відомстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: