Азаров доручив Захарченку зайнятися створенням фінполіції - ЗМІ

П'ятниця, 22 березня 2013, 09:34

Спецпідрозділ по боротьбі з економічними злочинами, наділене величезними повноваженнями, може бути створене в структурі МВС.

Про це пише Forbes.ua з посиланням на лист прем'єр-міністра Миколи Азарова, адресований міністру внутрішніх справ Віталію Захарченко.

Як зазначає видання, в документі йдеться про те, що прем'єр згоден з пропозиціями глави МВС і просить його розробити концепцію створення спеціального підрозділу по розслідуванню злочинів в економічній сфері проти держави.

"Спецпідрозділ" буде працювати в складі МВС. "Прошу підготувати на базі концепції проект..., яким передбачити... консолідацію в створюваному підрозділі МВС функцій з розслідування злочинів економічної спрямованості, якими займаються податкова міліція, митні органи, Держслужба по боротьбі з економічними злочинами МВС, Департамент контррозвідувального захисту економіки держави СБУ", - йдеться в листі.

Реклама:

Новому спецпідрозділу будуть передані функції з розслідування злочинів економічної спрямованості, якими займаються податкова міліція, митні органи, УБЕЗ і Департамент контррозвідувального захисту економіки держави СБУ, пише видання.

Як відзначає Forbes.ua, по суті, пропонується створити орган, аналогічний запропонованому раніше в проекті закону "Про Службу фінансових розслідувань України (фінансової поліції)", авторство якого, швидше за все, належить начальнику податкової міліції Андрію Головачу.

"Але якщо раніше фінансова поліція повинна була стати окремим силовим відомством, підпорядкованим безпосередньо президенту, то тепер її хочуть створити в структурі МВС", - йдеться в матеріалі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: