ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 8 лютого 2013, 21:00

Україну від спаду економіки вберегли безготівкові платежі

Безготівкові платежі населення вберегли Україну від спаду економіки в 2012 році. Це випливає зі звіту Moody's, присвяченому впливу таких платежів на економіки країн світу.

Згідно із цим дослідженням, в 2008-2012 роках безготівкові карткові розрахунки дозволили додатково щорічно прискорювати темпи зростання світової економіки на 0,17%.

У Лавриновича витратять третину мільярда на утримання держреєстрів

Реклама:

Міністерство юстиції уклало угоду з власним підприємством "Інформаційний центр" на забезпечення держреєстрів на суму 316,26 млн гривень.

Ці гроші призначені для утримання у І півріччі 2013 року реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції та центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію держполітики у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, держреєстрації речових прав на нерухоме майно.

Київрада ухвалила бюджет столицi

Київрада ухвалила бюджет столицi на 2013 рiк iз дохiдною частиною в сумi 18,541 млрд гривень та видатковою - 18,243 млрд гривень.

Ще 300 млн гривень буде спрямовано на погашення кредитiв, отриманих на покриття тимчасових касових розривів. За це рiшення на засiданнi Київради проголосували 72 депутати. Не голосували фракцiї "БЮТ-Батькiвщина" та "УДАР".

Влада хоче витратити на "стеження" за українцями 6 мільярдів

З'явилися дані про обсяги бюджетних інвестицій у програму установки сучасних систем спостереження для забезпечення громадської безпеки. Орієнтовний обсяг фінансування програми з державного бюджету, необхідний для виконання програми, становить 5,99 млрд гривень.

Євробаскет-2015 обійдеться Україні у 7 мільярдів

Держфінансування в рамках підготовки чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році становитиме 7,057 млрд гривень.

При цьому сума приватних інвестицій становитиме більше 4 млрд гривень. Ці 7 мільярдів буде направлено на реконструкцію Палацу Спорту в Києві (200 млн гривень), створення тренувальних майданчиків для збірних (782 млн гривень), компенсація відсотків за банківським кредитом (1,1 млрд гривень), будівництво нових злітно- посадкових смуг аеродромів в містах Одеса та Дніпропетровськ (3,4 млрд гривень), розвиток існуючої інфраструктури в містах, які прийматимуть чемпіонат (1,4 млрд гривень).

У Присяжнюка вирішили більше експортувати пшениці із України

Україна в поточному маркетинговому році може експортувати 6,3 млн тонн пшениці.

"В даний час, враховуючи запаси зерна, яке надійшло на зернові склади, стан посівів озимих під урожай наступного року, орієнтовний обсяг експорту пшениці підвищено до 6,3 млн тонн, що є виваженим підходом до формування внутрішніх ресурсів такого зерна і не представляє загрози для продовольчої безпеки України", - йдеться в повідомленні.

Основні депозитарні структури незабаром контролюватиме держава

В Україні продовжується політика взяття під контроль всіх ключових компаній, заявив партнер Адвокатського об'єднання "С.Т. Партнерс", адвокат Сергій Тюрін.

"Те, що НБУ, додатково до вже наявних 22% акцій Приватного акціонерного товариства "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів", незабаром отримає контроль ще над 55% акцій, говорить про одне: в Україні продовжується політика одержавлення і взяття під контроль всіх ключових компаній, органів і установ, так чи інакше важливих для партії влади", - говорить адвокат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!