У Києві подорожчали деякі сорти хліба

Понеділок, 4 лютого 2013, 18:54

У Києві підвищилися ціни на "Український столичний" хліб - з 4,02 гривень до 4,26 гривень і на батон "Київський нарізний" - з 3,3 гривень до 3,54 гривень.

Про це заявили в інтерв'ю журналістам заступник голови КМДА Анатолій Голубченко та директор ВАТ "Київхліб" Володимир Череда, передає "УНІАН".

Як уточнив Голубченко, на сьогоднішній день вартість сортів хліба широкого вжитку, які називають соціальними сортами, така ж, як і на кінець минулого року.

"Згідно з документами підприємства, на батон "Нарізний" залишається відпускна ціна на 1 лютого 2,88 гривень, на хліб "Український домашній" - 2,76 гривень, "Арнаут" - 2,46 гривень, "Печерський" - 2,94 гривень", - зазначив Голубченко.

Реклама:

У той же час заступник голови КМДА зазначив, що зафіксовано підвищення, зокрема, на "Український столичний" - з 4,02 гривень до 4,26 гривень, тобто на 6% (у роздрібній торгівлі з 4,52 гривень до 4,8 гривень); на батон "Київський нарізний" - з 3,3 гривень до 3,54 гривень, тобто підвищення 7,2% (у роздрібній торгівлі з 3,7 гривень до 4 гривень).

"Ні на один хліб, який відноситься до сортів широкого вжитку, ціна не змінилася. Ці сорти як були, так і залишилися", - підкреслив Голубченко.

За інформацією директора "Київхліба", для столиці підприємство виготовляє щодоби близько 143 тонни соціального хліба, а весь обсяг продукції підприємства за добу становить 500 тонн. При тому, що загальні обсяги виробництва хліба на підприємстві скорочуються (ще кілька місяців тому було 700 тонн), обсяги виробництва соціального хліба залишаються стабільними.

Череда не виключив, що до Києва завозиться хліб, який виробляється підприємствами в області і під виглядом продукції "Київхліба" реалізується в кіосках.

"У таких випадках продавці ставлять ціну не таку, що відповідає ціні "Київхліба", - зазначив він.

Можливо, за його припущенням, саме такий хліб пропонували сьогодні киянам за більш високою ціною.

При цьому він запевнив, що питання про підняття ціни на соціальні сорти хліба до нового врожаю підніматися не буде, оскільки вже є домовленості з КМДА і Аграрною біржею про закупівлю зерна для виробництва хліба різного гатунку. Відповідно до цієї угоди, підприємство витримає обсяги та вартість сортів хліба широкого вжитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: