Україна у 2012 році експортувала м'яса на сотні мільйонів
У 2012 році Україна експортувала м’яса та м’ясної продукції на 316 млн доларів.
Про це йдеться у повідомленні Мінагропроду, передає сайт Урядового порталу.
Як зазначається порівняно з 2011 роком експорт яловичини збільшився на 95%, свинини, м’яса домашньої птиці та субпродуктів із нього - на 62% кожного. Загалом у 2012 році виробництво м’яса в Україні зросло на 2,1%.
У 2012 році м’ясо та м’ясні продукти склали 15,4% у структурі реалізованої промислової продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Такого високого показника вдалося досягти завдяки стабільному нарощенню поголів’я ВРХ, свиней та птиці у сільгосппідприємствах та господарствах населення, йдеться у повідомленні.
"Порівняно з попереднім роком, на 2,7% збільшилося виробництво м’яса та субпродуктів харчових свійської птиці, на 14,9% - консервів із м’яса свійської птиці, на 32,9% - напівфабрикатів м’ясних", - зазначив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
Згідно із повідомленням, разом із тим, значно зросли темпи експорту м’яса та м’ясопродуктів. Загалом торік Україна експортувала м’яса та м’ясної продукції на суму 316 млн доларів.
Так, на 42,2 мільйона доларів вітчизняні аграрії поставили на зовнішні ринки 8996 тонн яловичини, що на 95% більше порівняно з 2011 роком. Експорт свинини склав 92,6 млн доларів - поставлено 20,208 тис тонн. Найбільше ж експортували у 2012 році м’яса та субпродуктів домашньої птиці - 80,653 тис тонн на суму 145,2 млн доларів. Таким чином, обсяги експорту свинини та птиці зросли на 62%, йдеться у повідомленні.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"