Бельгія б'є рекорди з банкрутства підприємств

Понеділок, 5 листопада 2012, 16:50

У жовтні в Бельгії зареєстрований рекорд по числу банкрутств підприємств за один місяць: 1210 з них припинили свою діяльність.

Про це оголосили бельгійські ЗМІ посилаючись на дані дослідницького бюро Graydon, передає "Інтерфакс-Україна".

З початку ж 2012 збанкрутували 9156 підприємств, що на 4,86% більше, ніж на той же період минулого року. І це теж відзначено як рекорд.

Банкрутства особливо торкнулися Фландрію, де зареєстровано їх збільшення на 10,78% по відношенню до січня-жовтня 2011 року.

Реклама:

Зростання банкрутств у Брюсселі склало 1,31%, а у Валлонії відзначено їх зменшення на 1,64% в порівнянні з тим же періодом минулого року.

Спеціалізоване дослідницьке бюро Graydon, на яке посилаються ЗМІ, відзначає безпрецедентний темп збільшення банкрутств.

За його даними, зазвичай в кризових ситуаціях цей процес починається з дрібної торгівлі та ресторанного бізнесу. Через кілька місяців за ними слідують велика торгівля і транспортний сектор. А через рік-два банкрутства відбуваються серед найбільш уразливих великих виробництв. На цей же раз, зазначають дослідники, процес стрімко досяг відразу третьої фази.

Спостерігається "ефект доміно": проблеми дрібних підприємств відображаються на оптовій торгівлі, а потім - на великих підприємствах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: