Novus отримає від ЄБРР мільйонний кредит

Вівторок, 30 жовтня 2012, 09:26

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) 27 листопада розгляне питання виділення кредиту мережі Novus в обсязі 50 млн доларів.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на повідомлення банку.

Як пише видання, проект буде сприяти підвищенню вимог до якості продукції та стимулювати впровадження нових стандартів ведення бізнесу, кажуть у ЄБРР.

Частину залучених інвестицій Novus направить на випуск товарів під власною торговою маркою (ВТМ; private label) і закупівлю органічних товарів у фермерів, розповіло джерело видання, знайоме з умовами фінансування.

Реклама:

Інвест-аналітики відзначають, що планована позика стане першим довгостроковим кредитом, виданим продуктовому ритейлеру за останні кілька років. Джерело, знайоме з ходом переговорів між банком і мережею пояснює, що не останню роль в цьому співробітництві зіграла репутація власників Novus - в 2007 році вони дуже вигідно продали свій попередній бізнес, компанію Сандора американської PepsiCo Inc. за 678,7 млн доларів.

Мережа Novus входить в BT Invest, яку в 2007 році створили колишні власники компанії-виробника соків Сандора Раймондас Туменас і нині покійний Ігор Беззуб.

Перший магазин мережі відкрився в 2008 році, зараз вона об'єднує 20 торгових точок Novus в Києві, Севастополі, Черкасах, Тернополі та Рівному.

Оборот компанії в 2011 році виріс в 2,1 рази - до 1,18 млрд гривень, чистий прибуток склав 9,66 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!